Mandalina (Citrus Reticulata), ılıman iklimde yetişen turunçgiller (Rutaceae) familyasına ait bir meyvedir. Etli ve sulu bir yapıya sahiptir. Mandalina Türkiye’ de en çok Akdeniz’ de, Ege bölgesinin kıyı kesimlerinde ve kısmen Karadeniz bölgesinde yetişir.

– Mandalina A ve C vitamini, potasyum, folik asit ve lif açısından zengin bir meyvedir.

– Bol lif içerir, kabızlığı önler.

– Antioksidan yönünden zengindir, bağışıklık sistemini güçlendirir.

– İyi bir C vitamini kaynağıdır.

– Potasyumdan zengindir, tansiyonu dengeler. Ayrıca kalp- damar sağlığı için de etkilidir.

– 1 porsiyon meyve yerine 2 adet küçük mandalina tüketilebilir.

|
1 adet mandalina (125 g): 62,5 kalori