İştahınız çok açık, çok sinirli, hiçbir şeye tahammül edemeyecek durumda iseniz her şey üzerinize geliyor ve çok gerginseniz siz de adet dönemi öncesi sendromu yaşayanlardan olabilirsiniz.

Menstrüel döngünün ikinci yarısında (adet görmeye yaklaşırken) östrojen hormonu progesteron hormonuna oranla en düşük seviyededir ve bu zaman dilimi ruh halindeki oynamaların ve aşermelerin, yeme krizlerinin nedenidir .  Östrojen hormonu, “mutluluk hormonu” olarak bilinen serotonin üretimini etkiler. Düşük östrojen düşük serotonin diye düşünülebilir. Düşük serotonin ise genellikle karbonhidrat ve şeker açısından zengin yiyeceklere (örneğin, çikolata) eğilim anlamına gelmektedir.
Progesteron da iyi hissetme halini etkileyen bir başka hormondur. Stresli olduğunuz zaman vücudunuzda bu hormon azalır. Östrojen ve progesteron arasındaki denge çok önemlidir, çünkü serotonin ruh halini iyileştirirken progesteronun gevşetici bir etkisi vardır. Kısacası bu iki hormonun ruh hali üzerinde zıt ancak birbirini tamamlayıcı etkisi gösterir.
 Bu dönemdeki sıkıntıları hafifletmek için beslenmenizde ve yaşam şeklinizde bazı değişiklikler yapmak kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir:
· Her gün içinde  folik asit,   yeterli kalsiyum ve D vitamini olan bir multivitamin alın
· Düzenli egzersiz yapın. Egzersiz sırasında salgılanan endorfin hormonunun mutluluk vereceğini unutmayın
· Kuru kayısı, kuru üzüm, kuru erik içerdikleri doğal şeker ve lifler sayesinde insülün hormonunu çok fazla uyarmaz ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.
· Balık yağındaki omega -3 yağ asidinin en depresif durumlarda bile insana yardımcı olduğuna dair gittikçe çoğalan kanıtlar var. Daha güçlü ve beyin sağlığı için daha fazla Omega 3 tüketin, ceviz de bunun için çok iyi bir kaynaktır
· Magnezyum desteği de iyi gelebilir, bunun için yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllar, fıstık, et, nişasta, süt, fındık, badem tüketiminizi arttırın
· Bol su içmeyi unutmayın, aşırı şiş olduğunuzda tuzu azaltın. Eğer su içmekte zorlanıyorsanız 1.5 litre su ile 1 demet maydanoz, yarım limon, 1 kabuk tarçın ekleyerek kaynatın bunu tüketmeye çalışın
· Kansızlık tablosu olanların kuru üzüm, kuru kayısı ve kırmızı et tüketimini C vitamini ile birlikte arttırmaları önemlidir
· Şeker ve şekerli yiyecekler, kafein ve alkolden uzak durun
· Uyku düzeninize dikkat edin. Mutlaka 8 saat uyumaya çalışın  ve daha küçük porsiyonlar ama daha sık yeme prensibine dikkat edin.